» Nyheter lokalt »

Back
2015-10-29 11:11

Försäljning av hyreshus.

Från VF tisdag 27/10
Åsele kommun säljer hyreshus

Fastigheterna som kommunstyrelsen sagt får säljas ligger på Bryggaregatan och Fiskaregatan i Åsele kommun.

Inlandet. Kommunstyrelsen i Åsele har beslutat att kommunen ska sälja fastigheterna Boken 2 och Eken 4 på Fiskaregatan och Bryggaregatan till företaget Åsele Gård AB.

Kommunen hade avtal med Statens bostadsomvandling om rivning av husen – men husen får enligt avtalet användas till exempelvis vård- och omsorgsverksamhet. Åsele Gård bedriver i nuläget verksamhet med ensamkommande barn, och de kan därmed köpa fastigheterna och använda dem i sin verksamhet – dock ej använda dem för att hyra ut som vanliga lägenheter.

– Alternativet, om kommunen inte skulle sälja fastigheterna till en sådan här verksamhet, så är kravet från Statens bostadsomvandling att det ska rivas. Det kommer inte kommunen undan, säger kommunstyrelsens ordförande Brage Sundberg (ÅP).

Betala friställning

Köpeskillingen blir 400 000 kronor. Dessutom ska köparen betala friställning för fastigheterna vad gäller värme och vatten. Det beräknas kosta 380 000 kronor. Tillkommer gör till exempel också kostnader för lagfart.

– Vi har varit emot en direkt försäljning och ville att fastigheterna skulle läggas ut på anbud, men vi har blivit överkörda. I kommunstyrelsen såg S och V med stöd av Opinions två ledamöter till att köparen får betala friställning av fastigheterna. ÅP, C och FP ville att kommunen skulle betala detta, vilket skulle inneburit att man gynnat ett enskilt företag, i strid mot lagstiftningen, säger ledamoten Urban Lindström (S).

Inga kommande händelser!

18-09-13 [14:10]
Till dig som röstade på Socialdemokraterna och dig..
18-07-13 [11:35]
Vårt valprogram finns nu att läsa
18-07-05 [13:06]
Med anledning av Linnéa Lindbergs uttalanden i Fol..
18-07-03 [15:19]
S förslag ger jobb i Åsele
18-06-19 [16:15]
Då en del faktafel framkommit

Fråga oss
Dokument att ladda ner
Titta i vårt Fotoalbum
Nyheter