» Nyheter lokalt »

Back
2014-07-14 11:45

(S) inför valet 2014

Socialdemokraterna i Åsele presenterar ett valprogram med framtidstro
Med bl.a satsningar på utbildning, stöttning av företag och ett utökat samarbete över kommungränserna tänker Åseles Socialdemokrater vända den negativa befolkningstrenden.

Det valprogram som Åseles socialdemokrater presenterar för hushållen nu på måndag, genomsyras av optimism och framtidstro.
Satsningar på utbildning är en viktig punkt i programmet. En folkskolefilial är redan under uppbyggnad, och vidare vill man satsa på bl.a musikskolan och Åsele lärcentrum.
En "samordningscentral" ska inrättas, där företag, nyinflyttade och nuvarande invånare kan få hjälp att hitta all möjlig information. Det kan gälla allt ifrån tillgång på bostäder och info om skolan till arbetsliv, fritidsaktiviteter mm mm.
Kommunens kultur- och fritidsanläggningar ska bibehållas, underhållas och utvecklas.
Vård, skola och omsorg ska givetvis bedrivas i kommunal regi även i framtiden.
"Vi tänker fortsätta ta ett övergripande ansvar för hela kommunens överlevnad" säger Åsele Arbetarekommuns ordförande Gunnel Jonsson.
Hon fortsätter "Några fagra löften som inte kan finansieras utan lån eller utförsäljningar tänker vi inte ge, det vore ansvarslöst"
När det gäller de mer brännande frågorna som varit på tapeten under den senaste mandatperioden säger Peter Lindström, kommunalråd och Kommunstyrelsens ordförande "Ambulansen är en landstingsfråga. Här kan vi inte lova mer än att fortsätta föra en dialog med landstinget. Den dialogen för vi kontinuerligt."
Skolan i Fredrika kommer enligt Peter Lindström inte att läggas ner, trots ett vikande elevunderlag. "Nej, det har aldrig varit aktuellt, och kommer inte att vara det heller. Skolan blir kvar så länge det finns underlag och vi kan garantera en bibehållen kvalitet."
Men, kan man verkligen lita på vad Socialdemokraterna i Åsele lovar?
"Givetvis" säger Peter och Gunnel unisont "Det vi lovade inför valet 2010 har vi uppfyllt, och vi har ingen tanke på att sänka ambitionen den här gången."
"Vi kommer att finnas ute på marknaden under hela fredagen, och då är alla välkomna att besöka oss och diskutera vårt program, vår politik eller vad som helst över en kopp kaffe" avslutar Peter Lindström.
Programmet kommer att skickas ut med reklamen nu på måndag 14/7. Det kommer även att finnas tillgängligt på partiets hemsida.

Inga kommande händelser!

18-09-13 [14:10]
Till dig som röstade på Socialdemokraterna och dig..
18-07-13 [11:35]
Vårt valprogram finns nu att läsa
18-07-05 [13:06]
Med anledning av Linnéa Lindbergs uttalanden i Fol..
18-07-03 [15:19]
S förslag ger jobb i Åsele
18-06-19 [16:15]
Då en del faktafel framkommit

Fråga oss
Dokument att ladda ner
Titta i vårt Fotoalbum
Nyheter